Merzifon Anadolu İmam Hatip Lisesi

Belgegeçer : 0358 513 31 80
WEB https://merzifonihl.meb.k12.tr
Adres : Harmanlar Mahallesi Lise Caddesi No1/A Merzifon/AMASYA
VİZYON : Biz Merzifon Anadolu İmam-Hatip Lisesi olarak; Atatürk ilkelerinin ışığında, milli eğitimin temel amaç ve ilkelerinin doğrultusunda, milli ve manevi değerlere bağlı, aydın fikirli, çağdaş, sorumluluk ve risk alabilme kabiliyeti gelişmiş, milletimizin tarihten getirdiği kültürünü tanıyan ve özümseyen, global dünyada "ben" değil "biz" olarak yaşayabilmenin önemini kavrayan, milletimizin din konusunda bilgilendirilmesine katkı sağlayacak bireyler yetiştirmek ve öğrencilerimizin hayalleri ile başarılarını buluşturmak için varız.
MİSYON : Biz Merzifon Anadolu İmam-Hatip Lisesi olarak; Binlerce yıllık tarihinden aldığı kültürü değerlendirebilen, içinde yaşadığımız 21. Asrı doğru olarak yorumlayabilen, çağımızda meydana gelebilecek ve halen problem olarak görülen meselelere çözüm üretebilen, yarınlara umutlu bakabilen, tarihinden aldığı mirası özümseyerek gelecek nesillere aktarabilen bireyler yetiştirmek, türk milli eğitiminin temel amaçları ve atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında, çağdaş bir eğitim yapmak istiyoruz.
BAŞARILAR : 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında; Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışmasında İl İkincliği Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışmasında İl İkincliği Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışmasında İl İkincliği Dart Müsabakasında İl İkincliği

Biyoloji Laboratuvarı :1
Öğretim Şekli :Tekli -Yatılı
Saatler : 08:00-15:50
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İngilizce-Arapça
Isınma : Doğalgaz
Servis : Okulumuza köylerden taşımalı eğitim kapsamında ve ilçe içinde özel servislerle ulaşım imkanı sunulmaktadır.
Ulaşım : İlçe merkezinde olmamız nedeniyle ulaşım problemi yoktur.
Yerleşim Yeri : Merzifon İlçe Merkezinde yer almaktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl Merkezine 50 km İlçe Merkezine 0 km
Kontenjan Bilgileri : Her sınıf düzeyinde 102 öğrenci kontenjanımız bulunmamaktadır.
Sportif Etkinlikler : Futbol Turnuvası Basketbol Turnuvası Voleybol Turnuvası Bilek Güreşi Güreş Müsabakası
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : Tübitak Bilim Fuarları Sergisi organizasyonu-2013 Tübitak Bilim Fuarları Sergisi organizasyonu-2015 Tübitak Bilim Fuarları Sergisi organizasyonu-2016 Tübitak Samsun Bölge 1.liği -Tarih 2015 Tübitak Türkiye Finali Teşvik Ödülü -Tarih 2015 ‘’Akıl Oyunlarıyla Zekamı, Sporla Sağlığımı Geliştiriyorum’’ GSB Projesi 2019 ‘’Gelenekten Geleceğe’’ GSB Projesi 2019
Diğer Hususlar : OKULUMUZDA SADECE ERKEK ÖĞRENCİLER MEVCUTTUR.